среда, 6 февраля 2013 г.

Модуль 6. Рефлексія

Вся інформація в "тренді"

Один з доступних засобів безпеки учнів та ефективного використання ними Інтернету – встановити правила користування Інтернетом (ПКІ). ПКІ – це письмова угода, яка описує положення та умови користування Інтернетом і підписується учнями, їхніми батьками та вчителями. ПКІ мають включати правила проведення пошуку в Інтернеті, розміщення на сайтах імен учнів, а також зображень (картинок, фото чи відео) та аудіокліпів з учнями в Інтернеті. Лише укладання документа ПКІ недостатнє для того, щоб забезпечити дотримання учнями описаних правил. Потрібно постійно відслідковувати їх дотримання та бути впевненими, що учні діють відповідально при користуванні Інтернетом.
Комунікаційні сервіси Інтернету під час вивчення теми суттєво розширюватимуть спільноту, у якій спілкуються та навчаються учні. Це відбувається за умови ефективного використання електронної пошти, чатів, сервісів надсилання миттєвих повідомлень, онлайнових опитувань та технологій передавання голосових повідомлень через Інтернет.
Цікавим був такий матеріал:
- Онлайнове опитування надає можливість складати опитувальники та збирати відповіді на них через Інтернет. Існують спеціальні веб-сторінки, які дозволяють створювати власні опитування з різними типами запитань: питання з однією правильною відповіддю, з декількома правильними відповідями, зі шкалою оцінок, запитання з пропусками, які потрібно заповнити, тощо. Можна переглядати отримані дані у графіках та діаграмах, а також експортувати їх у програми з опрацювання даних.
 Правила проведення опитувань
Розповідає, як складати опитувальники, вибирати види запитань та відповідей, організовувати та форматувати опитування, адмініструвати проведення опитувань тощо. 

http://docs.google.com/ - форми для опитування, безкоштовний ресурс

http://webanketa.com/  - створення анкет


http://wopros.com/?lang=UK  - перша українська компанія на ринку он-лайн досліджень

http://www.socis.kiev.ua/ua/new-on-line-doslidzhennja.html - Центр соціальних та маркетингових досліджень

http://wopros.com/page/?lang=UK&url=whyweb  - переваги веб-опитування

Зробила не величкий опитувальник:

ПРИГАДАЙ ДИТИНСТВО


1 комментарий:

  1. Чітко і цілеспрямовано! Але варто було б у рефлексії відображати і своє ВЛАСНЕ ставлення до матеріалу, що вивчається, відрефлексувати свої враження, сумніви і запитання.
    Рекомендації для вчителів доцільно було б розмістити на присвяченому цим питанням блозі (сайті). Рефлексія може містити 1-2 речення.

    ОтветитьУдалить